Web Analytics Made Easy - Statcounter

قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده پس از ۷ سال در مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان ۱۴۰۰ به دفتر ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شد و در آن به دستگاه‌های کشور وظایفی برای افزایش جمعیت کشور داده شد.

بر اساس آمار در ایران پس از انقلاب نرخ باروری بیش از شش فرزند بود، اما در دهه ۶۰ سیاست تنظیم خانواده و کنترل جمعیت در کشور اجرایی شد و شعار فرزند کم‌تر، زندگی بهتر پیچید و در نهایت در سال ۹۰ نرخ رشد جمعیت به ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۹ رسید و میانگین جمعیت خانوار به ۳.۵ نفر رسید تا جایی که  نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶ رسید.

آنطور که قادری، رئیس سازمان بهزیستی گفته است اگر در حوزه فرزند آوری فرهنگ سازی نشود ۳۰ درصد از جمعیت جامعه ایرانی را تا سال ۱۴۲۵ سالمندان تشکیل می‌دهند.

کمک‌ هزینه اولاد و حق عائله‌مندی افزایش پیدا کند

طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت دولت مکلف است برای کلیه گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌ها و بر اساس ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی (به‌استثنای مشمولین قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات، از ابتدای سال ۱۴۰۱، به مدت پنج سال، افزایش حقوق سالانه را در سقف ردیف حقوق و جبران خدمت به‌گونه‌ای اعمال کند که هر ساله، کمک‌ هزینه اولاد و حق عائله‌مندی مشمولین این ماده در چارچوب افزایش سنواتی حقوق و دستمزد به ترتیب به میزان صد درصد (۱۰۰%) و پنجاه درصد (۵۰%) افزایش یابد.

در راستای اجرایی شدن این ماده دیروز صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد که با توجه به ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت و در راستای مفاد بند‌های (۲) و (۱۰) مصوبه هیات وزیران که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ درباره تعیین حقوق و مزایای کارکنان شاغل و بازنشسته صادر شده است، برای بازنشستگانی که تاریخ ازدواج خودشان و تاریخ تولد فرزندانشان قبل از سال ۱۴۰۱ باشد، مبلغ عائله مندی به ۴۰۷هزار و ۳۸۹ تومان و حق اولاد هم به صد و ۵ هزار و ۶۱۹ تومان می‌رسد.

صندوق بازنشستگی هم برای افزایش جمعیت راه افزایش حق اولاد بازنشستگان را در پیش گرفته و خدامی، مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری، اعلام کرده است که دولت سیزدهم به مساله جوانی جمعیت و فرزندآوری در نسل‌های مختلف توجه جدی دارد و بر اساس مصوبه دولت در صورتیکه تاریخ ازدواج بازنشسته و تاریخ تولد فرزند یا فرزندان ایشان در سال ۱۴۰۱ ثبت شده باشد، مبلغ عائله مندی ۸۱۴ هزار و ۷۷۹ تومان و حق اولاد نیز ۳۱۶هزار و ۸۵۸تومان خواهد شد.

ایران دچار بحران جمعیتی است

یک جامعه شناس گفت: ایران ما مدتی است که دچار بحران جمعیتی شده یعنی کاهش موالید در جامعه باعث شده کشوری که در ۱۵ سال گذشته جزو جوان‌ترین کشور‌های دنیا بوده حالا جزو جامعه‌های میانسال باشد چرا که بیش‌تر از ۴۴ درصد جمعیت کشور میانسال هستند و رشد جمعیت تقریبا کم‌تر از ۱.۵ درصد است.

به گفته شریفی یزدی، این میزان نرخ رشد جمعیت برای جلوگیری از روند پیری جمعیت کافی نیست و اگر با همین روند جلو برویم تا سال ۱۴۳۰ با یک جامعه پیر مواجه خواهیم بود یعنی جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال که فعال هستند به نسبت سالمندان کم‌تر می‌شوند و این موضوع تاثیرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و روانی خواهد داشت.

او گفت: مقوله افزایش جمعیت جزو اولویت‌های جامعه امروز است، اما برای اینکه به جمعیت مناسب برسیم باید به یک نکته توجه کنیم که آن جمعیت سالم است اینکه دست به دامن هر روشی برای رشد نرخ جمعیت شویم درست نیست برای مثال اگر فاصله سنی بین فرزندان و پدر مادر بسیار زیاد باشد بر سلامت روان فرزند تاثیر می‌گذارد اگر نسل جدید نسلی شاداب و سالم نباشد نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بر میزان مشکلات اضافه می‌کند این طرح‌ها تکان کوچکی برای افزایش جمعیت می‌دهد، اما باید به سراغ برنامه‌های عمیق‌تر و کارشناسی‌تر برویم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افزایش جمعیت فرزند آوری بازنشستگان افزایش جمعیت عائله مندی رشد جمعیت سال ۱۴۰۱ حق اولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • فوت پزشک طرحی در جاسک کذب است
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال