Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از ۹ برنامه شاخص صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت در حوزه ازدواج دانشجویی خبر داد و گفت: موضوع ازدواج دانشجویی و جوانی جمعیت از موضوعات مهم و مورد توجه وزارت بهداشت و تیم معاونت فرهنگی و دانشجویی است که صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت نیز ۹ برنامه شاخص با سرفصل‌های مشخص در این حوزه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر علی‌اکبر محمدی در نشست دو روزه مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت:  یکی از دغدغه‌های مهم تیم جدید وزارت بهداشت، بحث ازدواج دانشجویی است و برنامه‌های خوبی در این خصوص در حال اجرا است، وزیر بهداشت نیز با توجه به اهمیت موضوع، هر هفته در قرارگاه سیاست‌های افزایش جمعیت حضور پیدا می‌کنند و دستورات عمیلاتی را برای تشکیل کمیته‌های مختلف برای رسیدن به دستورالعمل‌های تسهیل امر ازدواج برای دانشجویان ارائه می‌دهند.

وی به دغدغه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حوزه ازدواج دانشجویی و جمعیت اشاره کرد و ابراز کرد: مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این خصوص فعالیت‌هایی در دست اقدام دارد و جلسات منظمی در این خصوص برگزار می‌کند تا با استفاده از کارشناسان و نخبگان در حوزه ازدواج دانشجویی به راه‌کارهای بهتر برای رفع  موانع ازدواج دانشجویان برسند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یکی از مهمترین موانع شناسایی شده در مسیر ازدواج دانشجویی را نبود مسکن و خوابگاه متاهلی دانست و بیان داشت: دانشجو باید بداند سقفی بالای سر او است و رفع مشکلات خوابگاهی در این خصوص دارای اهمیت بسیار است. بر اساس تحقیقات صرفا بحث مالی مشکل اصلی در حوزه ازدواج نیست زیرا در این صورت مناطق مرفه‌تر باید دارای جمعیت بیشتر ازدواج‌های بیشتر و خانواده‌های پرجمعیت‌تر می‌بودند، در حالی که اینگونه نیست.

ممد مباحث فرهنگی را در حوزه ازدواج و فرزندآوری اثرگذار دانست و به برنامه‌های صندوق رفاه دانشجویان در این حوزه اشاره کرد و گفت: صندوق رفاه دانشجویان ۹ برنامه مطابق با قانون جوانی جمعیت برای خود دیده است که این ۹ برنامه شاخص است و هر برنامه سرفصل خاص خود را دارد.

وی اضافه کرد: افزایش مقدار و تعداد وام‌های ودیعه مسکن، افزایش سرانه حق اولاد دانشجویان، برقراری وام ازدواج دانشجویی، برقراری تسهیلات فرزندآوری، افزایش وام ودیعه مسکن نخبگان، افزایش وام‌های دانشجویان متاهل، کمک در تجهیز،  تکمیل و بهسازی خوابگاه‌های متاهلی، ارایه کمک‌های راهبردی در جهت توسعه صندوق‌های فعلی قرض‌الحسنه خیران و استفاده از ظرفیت‌های ماده ۶۳ جهت ساخت خوابگاه‌های متاهلی ۹ برنامه حمایت‌گرانه صندوق است.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجوییی وزارت بهداشت، این مقام مسوول با بیان این‌که ذیل این ۹ برنامه پیشنهاداتی وجود دارد، گفت: برای کمک و تکمیل و تجهیز بهسازی خوابگاه‌های متاهلی دانشجویی برای ۵ سال، ساخت ۱۰ هزار خوابگاه دارای واحدهای ۷۰ متری برای ۵ سال پیشنهاد شده است که ۲۰ هزار زوج را در بر خواهد گرفت که هزینه در نظر گرفته شده برای این حوزه حدود هشت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است.

محمدی بیان کرد: برای کمک به تکمیل و تجهیز خوابگاه‌های متاهلی تجهیز ۱۰ هزار خوابگاه متاهلی را نیز در برنامه داریم که برای این حوزه هزار میلیارد تومان برای ۵ سال نیاز است. برای افزایش مقدار و تعداد وام‌های ودیعه مسکن از پیشنهادات ما برای شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر٬ واحدهای ۷۰ متری و واحدهای ۱۰۰ متری در سایر شهرها بوده است که حدود هزار میلیارد تومان برای این حوزه بودجه مورد نیاز است.

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به برخورداری دانشجویان دستیاری از بیمه تکمیلی اشاره کرد و گفت: این موضوع مهم است که بعد از ازدواج می‌تواند دانشجویان را حمایت کند. برای افزایش وام ازدواج دانشجویی پیشنهاد ما برای ۱۰ هزار نفر دانشجو به مبلغ ۵۰ میلیون تومان در عرض ۵ سال بوده است. برای ۵ هزار دانشجو افزایش سرانه حق اولاد نیز دیده خواهد شد تا در ۵ سال آینده در بحث سیاست جمعیتی بتوانیم کشور را از شرایط فعلی انشاءالله خارج کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت ازدواج دانشجويي صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت معاونت فرهنگی و دانشجویی حوزه ازدواج دانشجویی خوابگاه های متاهلی ۹ برنامه برای ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۹۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • افزایش مجدد شمار قربانیان تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد